Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in en om ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

woensdag 14 februari 2018

Landhuisje...




Afgelopen zondag zijn we weer in Le Pre Bonnet aangekomen na een vrij rustige reis.
Wel was het even licht schrikken bij aankomst op de weg naar ons huis, er was een stuk bos gekapt.
Dat het stuk bos, dennenbos, gekapt zou worden mettertijd dat vermoedden wij al. Het bos werd zo ondertussen ook best wat gevaarlijk, bij stevige wind kwam er met regelmaat een boom naar beneden en bij een licht briesje lag de weg vaak bezaaid met takken.
Voor ons best even wennen dat het bos weg is, want al sinds wij ons huis hier hebben was het bos er. Nu plots is het een open vlakte.
Gaat vast wel weer wennen, komt bij dat het niet het mooiste stukje bos was.













Tja... uiteindelijk wordt er heel veel bos gekapt hier want het is in principe bijna allemaal productiebos. Gelukkig blijft er ook genoeg staan.

Sinds wij ons huis hier hebben noemen wij het altijd ons BOSHUISJE, wie weet moeten we de naam in de toekomst aanpassen in LANDHUISJE ;-)
Dat valt gelukkig nog mee, ach en we zullen maar zo denken : alles heeft zo zijn voors en zijn tegens.

Als je zo na een dikke maand hier weer komt, lijkt het soms net of we er maanden lang niet geweest zijn, vooral de eerste dagen. Koud in huis, komt bij dat we de kachel eerst ook niet aan de loop kregen. Aan alle kanten kwam er rook uit de kachel, maar branden wilde het niet. De keuken en de slaapkamer zagen op een gegeven moment blauw van de rook.
Mij leek het logisch dat waarschijnlijk de kachelpijp verstopt zat, maar Henk (eigenwijs dat hij is) wilde daar in eerste instantie niets van weten, dus hij van alles proberen. Niets hielp en er kwam steeds meer rook in de keuken. Uiteindelijk, na meer dan een uur, heeft hij toch maar even voor de zekerheid de pijp gecontroleerd... EN... jawel hoor, deze zat flink dicht. Wij hebben een bocht in de pijp en daar wil zich wel vaak eens wat roet ophopen, geen probleem normaal gesproken als we hem maar vaak genoeg even legen. Volgens Henk had hij dat nog niet lang geleden gedaan. Daarna, nadat we de pijp geleegd hadden, deed de kachel het gelijk weer als een tierelier.

Verder continu gedonder met onze nieuwe geiser, deze geeft geen warm water. Dus er achter aan gebeld, nog eens gebeld... uiteindelijk zeiden ze dat we een andere gasdrukregelaar op onze gasfles moeten hebben. Hier bij ons in de buurt hebben ze dat ding niet te koop, zodoende is Henk vandaag naar Roanne geweest om er een te kopen. Morgen er verder mee bezig en dan afwachten of het daar aan ligt en wij weer warm water hebben.

Verder is er hier nog een aardig laagje sneeuw gevallen, het is weer helemaal wit. Denk toch echt, nou ja ik hoop, de laatste stuiptrekkingen van de winter. Wat mij betreft mag het voorjaar wel beginnen ;-)


Al moet ik zeggen dat de honden het helemaal geweldig vinden.





2 opmerkingen:

Ger zei

Hoi Cilia,

Boshuisje of landhuisje klinkt vele malen beter dan ziekenhuisje..........je moet er toch niet aan denken een boom op je hoofd te krijgen onderweg.
Je foto's spreken boekdelen over de witte wereld waar jullie midden in zitten en dan is het wel nodig en prettig wanneer de kachel warmte geeft, wanneer het met de geiser nou ook nog gaat lukken kunnen jullie behaaglijk gaan zitten wachten tot koning winter plaats gaat maken voor de lente fee.

Lieve groet en succes met alles!!!
Ger

Cilia zei

Hoi Ger,

Haha... gelijk heb je, ik moet er niet aan denken om een boom op mijn hoofd te krijgen. Maar ook, of vooral, voor de honden vind ik het wel wat eng. Bij stevige wind mogen ze ook niet alleen buiten, dat is te gevaarlijk hier in het bos.

De sneeuw is al zo goed als verdwenen, in 1 dag bijna alles weg. Het was hier vandaag dik boven de 10 graden, buiten thee gedronken :-)
En... we kunnen ons eindelijk weer douchen, de geiser doet het momenteel weer.

Lieve groetjes, Cilia