Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in en om ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

maandag 25 september 2017

Week 21... september 2017



De eenentwintigste week hier zit er ook alweer op, evenals de zomer... want we zitten plots in de herfst. Tijd vliegt voorbij, zo zit je nog in het voorjaar en plots in de herfst.
Wat het weer betreft vernamen wij in het begin van de week dat de herfst zat aan te komen, behoorlijk frisjes. Maar de afgelopen dagen was het weer zalig weer, graadje of 20 met vrij veel zon... gisteren tijdens een uitstapje zelfs de 27 graden gehaald.

Bullie is gelukkig weer hersteld.
Verder had Henk een verkoudheidje uit Nederland meegenomen, vele zakdoeken vol gesnotterd afgelopen week.

Ondanks het gesnotter was het een leuke week met verscheidene uitstapjes.


De week in foto's...


De hosta's zijn hier ook in herfststemming. Momenteel zijn ze allemaal prachtig van kleur, maar dat duurt vaak maar even en dan worden ze bruin.
Ook hier in de bergen zie je langzaam de bomen verkleuren. Altijd een prachtig gezicht, het groen van de sparren en het geel en rood van de loofbomen. Alles krijgt dan voor even wat meer kleur.


Afgelopen week verscheidene uitstapjes gemaakt, zoals bijvoorbeeld naar de Gorges de la Sioule.


De honden vonden het geweldig in het water.


Ook daar zag je dat de bomen al wat verkleurden.


Mooie omgeving en lekker rustig nu de vakanties er op zitten.


Leuke rotspartijen...

Ook zijn we een dag, gisteren, naar het bergmassief van de Monts Dore geweest, een schilderachtig massief met uitgedoofde vulkanen, het Parc des Volcans.


Overal mooie vergezichten...


Stevige wandeling gemaakt naar de top van de Puy de Montchal.


Met zicht op Super-Besse.


Ook zijn we even bij het Lac Pavin geweest. Een meer op 1197 meter hoogte en op het diepste punt 92 meter.


De Romeinen beschouwden het meer als de 'mond van de hel', ze noemden het 'pavens' (schrikaanjagend, ontzettend), vandaar de huidige naam.

Tja... en voordat we er erg in hadden ging de zon alweer onder.



Tussen de uitstapjes door zijn we nog steeds bezig met het hekwerk buiten, er moet nog een stukje aan... want onze Mila kan er nog steeds omheen. Tevens zijn we het hekwerk aan het beitsen. Ook wordt er nog volop gevoegd binnen.

Op naar week 22...





2 opmerkingen:

Ger zei

Hoi Cilia, wat verblijven jullie een groot gedeelte van het jaar toch in een prachtige omgeving om leuke uitstapjes te maken.
In elk jaargetijde ziet het er weer anders uit en het gaat nooit vervelen.
Wij hadden een keer het geluk om daar vakantie te vieren en bezochten in Parc des Volcans d' Auvergne, Le Gour de Tazenat.
We kwamen er aan op een zonnige middag met goed gevulde picknickmand vol vers lekkers wat we onderweg kochten.
Heb net de foto's nog bekeken en dacht ook waar blijft de tijd toen ik naar kleinkinderen keek op foto's,mooie herinneringen aan die tijd in Frankrijk.

Veel plezier en succes met de werkzaamheden buiten en binnenshuis!!!

Liefs,Ger

Cilia zei

Hoi Ger,

Heb je al eens opgezocht waar Le Pre Bonnet (Laprugne) ligt? Hier waar wij zitten is het niet zo hoog als in het Parc des Volcans.
Vanuit ons stekkie kunnen we op redelijke afstand hele mooie uitstapjes maken, bijvoorbeeld Clermont Ferrand ligt op zo'n 80 kilometer bij ons vandaan.
Trouwens een prachtgebied hè daar in het Parc des Volcans en waarschijnlijk zijn jullie destijds ook wel even bij de Gorge de Sioule geweest.

Ja zeg, de tijd vliegt daadwerkelijk voorbij. Eergisteren, 26 september, was het de sterfdag van mijn moeder. Bedacht ik me dat dat alweer 14 jaar geleden is. Zij mocht helaas maar 59 jaar worden (ik had een hele jonge moeder). 14 Jaar... waar is de tijd gebleven.

We knutselen hier nog lekker even wat verder ;-)

Heel veel liefs en vriendelijke groetjes, Cilia