Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in en om ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

donderdag 28 april 2016

Gele kwikstaart enzo...


De dagen verlopen hier redelijk relaxed.
Henk werkt (thuiswerk) overdag zo'n 6 uurtjes, van 7.30 uur tot ongeveer 13.30 uur. Heerlijk... geen reisuren en lekker vroeg vrij.
Zelf maak ik 's ochtends vaak een lange wandeling met Vidor, onze Mitsie heeft meestal geen zin om mee te gaan. Beetje ditjes en datjes, het huis een beetje toonbaar houden, bedenken wat we zo allemaal 's middags zouden kunnen doen etc. etc.
Ah... niet te vergeten, ik kom een ietsie pietsie later uit mijn bed als Henk, als nachtkrabber zijnde. Moet dan eerst ook nog even bijkomen met een bak kwark met inhoud en een kop koffie voor de warme houtkachel, dus eer ik op gang kom zit er al zo'n halve werkdag van Henk op ;-)

's Middags zijn we vaak in de tuin bezig. De afgelopen dagen liet de zon zich regelmatig even zien en konden we onze kop koffie buiten drinken. Wel laat de temperatuur het nog wat afweten, al voelt het in het zonnetje best redelijk... ook hebben wij hier bij ons huis weinig wind, dat scheelt enorm.
Vaak maken we wat later op de middag een leuke wandeling met beide honden in de omgeving, doen soms even wat boodschappen om rond een uurtje of acht met het avondeten te beginnen.

Even wat foto's van vandaag...


Op de achtergrond onze bloeiende kersenboom...


In de tuin hebben we enkele vogelhokjes hangen...
Vandaag zag ik een paar vogeltjes druk bezig bij bovenstaand hokje.
Helaas lieten ze zich niet meer zien toen ik mijn fototoestel opgehaald had ;-(


Zodoende maar een foto van ons huis badend in het zonnetje ;-)


Momenteel zijn er een paar gele kwikstaartjes druk bezig met het maken van een nest bij ons huis...


De gehele dag een gefladder heen en weer, om vervolgens op de dakrand te kijken of de kust veilig is...


Nog even een blik over het dakgootje heen...


Om daarna, in een onooglijk nest, te klussen.
Het nest zit pal boven de grote deuren...

Op zich een prachtig leuk gezicht, al maak ik me wel soms zorgen i.v.m. onze katten die niet vies van een extra hapje zijn ;-(
We hebben al weer menig dood muisje aangetroffen. Voor de katten is het hier een WALHALLA, voor de muizen wat minder... als onze katten er zijn.

Geen opmerkingen: