Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in en om ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dinsdag 5 augustus 2014

Kiekeboe...


Ondertussen is onze Morris alweer een jaartje oud. Maar... spelletjes is hij nog steeds voor te vinden.



Zoals verstop-spelletjes...


Altijd leuk...


Even om het hoekje kijken...


Koekoek...


Morris heeft het hier altijd prima naar zijn zin, evenals onze beide andere katten. Hier buiten stikt het volgens mij van de muizen en... onze Morris is een echte muizenvanger geworden. Om de haverklap heeft hij er één te pakken en gaat er dan mee spelen. Hij vangt een muis, laat de muis even lopen om hem daarna weer te pakken. Dit kan eindeloos doorgaan... helaas moet ik zeggen dat de muis het uiteindelijk niet overleeft.
Gelukkig vindt dit gebeuren bijna altijd buiten plaats. In huis zitten bijna geen muizen als wij er zijn.
Zo af en toe horen we nog wel wat relmuizen over het dak rennen, deze zien we bijna niet meer omdat het dak nu grotendeels afgetimmerd is. Aan de ene kant wel jammer, omdat ze erg mooi zijn om te zien. Maar aan de andere kant ben ik er wel blij om, omdat we nu ook geen dode relmuizen meer vinden in huis. Want... als de katten de kans krijgen vangen ze de relmuizen ook. ZO ZIELIG ;-(

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Ach zielig? zo is de natuur he! Ook wel fijn om die beestjes niet in huis te hebben toch! Mooi trouwens zo'n zwarte kat!
groetjes van Petra B.

Cilia zei

Hoi Petra,
In de natuur gaat het er soms heel wreed aan toe.
Zo'n kat en muis spelletje ook. Maar je doet er niets aan, het is de kat zijn instinct.
En je hebt gelijk, muizen heb ik liever niet in huis, al hoe mooi ze ook zijn :-)
Groetjes en een fijne dag,
Cilia

Ger zei

Hoi Cilia,

Nou die Morris kan zich echt goed verstoppen,zag zijn oortjes pas op de tweede foto.
Kom net van je prachtige vlinderpost en dat was voor mij genieten op afstand, en nou ben ik maar wat blij dat ik op grote afstand van de vele muizen zit.Zie er hier in mijn tuintje heel zelden een over de schutting lopen,nou ik kan je verzekeren dat ik dan de eerste dagen daarna ogen tekort kom en niet rustig buiten zit.

Lieve groetjes,Ger

Cilia zei

Hoi Ger,

Hahaha... zo zie je maar weer... aan alle voordelen kleven wat nadelen.
Zo schitterend midden in de natuur zitten is niet ALLEEN maar mooi. Vele vlinders, maar daar en tegen ook vele muizen, spinnen, muggen e.d.
Soms brengen de katten muizen mee naar binnen, laten ze binnen even lopen om er dan weer achter aan te gaan. Enkel zit ik dan wel eens met m'n voeten omhoog, zodat de muis er even onderdoor kan...
Maar... alles went, zelfs muizen die onder je stoel door lopen ;-) ;-) ;-)

Alvast een goede nacht Ger, niet dromen over muizen hoor! ;-) Dromen over vlinderstruiken die bezocht worden door massa's vlinders...

Liefs, Cilia

Cilia zei

P.s. Vanmorgen tijdens het bed opmaken staken er twee kleine zwarte oortjes, van Morris, net boven het dekbed uit. Een dikke ondeugd ;-)