Montagne Bourbonnaise

Montagne Bourbonnaise
Kom binnen, een kijkje in en om ons huis nemen. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dinsdag 8 februari 2011

Vinkjes

Vaak maken wij een lijst met de dingen die we van plan zijn om te doen. Dit deden we vroeger ook altijd, als we met onze zoon op een lange reis gingen. Dan maakten we een lijst met plaatsnamen, zodat we iedere keer als we bij een plek aankwamen die op onze lijst stond, deze afvinken konden. Dan leek het net of de reis wat sneller ging. Zo ook met klussen, we maken een hele lange lijst met grote en heel veel kleine klusjes, die we van plan zijn om te doen en dan maar vinken en hopen dat het ook sneller gaat. Hieronder zet ik even een lijst met enkele dingen die we het komende jaar van plan zijn te doen.
BADKAMER:
-wasbak aan de muur
-houten lambrisering aan de muur
-natuurstenen muur voegen en lakken
-douchebak plaatsen
-wandje om de douchebak
-raam in de badkamer
-plavuizen
-tegeltjes aan de muur
-muren verder afwerken
-kranen
-rondom de trap afwerken
-verfen en afwerken
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
MEZZANINE:
-nieuw stuk vloer
-balustrade maken
-vloer schuren en bijwerken
-vloer bijtsen/lakken
-trap maken/plaatsen
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
SCHUUR:
-plavuizen leggen
-hekwerk maken om de kelder
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
MEZZANINE BOVEN:
-doorgang naar het voorhuis?
-vloer bijtsen/lakken
-balustrade maken
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Zo ziet ons lijstje er ongeveer uit voor het komende jaar. In het echt is hij nog veeeeeel langer, zodat we heel veel kunnen afvinken. Ook kleine dingen zoals lamp ophangen, drempeltjes plaatsen, zeepbakje aan de muur maken, planten poten e.d. zetten we er op. Wij vinden dat altijd prettig werken, vooral de voldoening als je een vinkje kan plaatsen. Trouwens wat ik nog vergeten ben, iets wat we als één van de eerste dingen gaan doen is, het elektrisch aanleggen, ook gaan we nog twee zonnepanelen plaatsen en natuurlijk word onze schotel verplaatst. De meeste dingen gaan we zelf doen en enkele zware klussen vragen we hulp bij, moet toch allemaal gelukken denk ik zo.....

2 opmerkingen:

Unknown zei

Werk genoeg nog zou ik zeggen, maar wel leuk om het zo te zien "groeien"!

Cilia zei

Dan te bedenken dat de lijst in het echt wel -tig zo lang is. Maar het is daadwerkelijk wel mooi om te doen en om het te zien 'groeien'.